Een leefveranda (veranda, wintertuin of orangerie) is steeds maatwerk. Daarom komen wij altijd ter plaatse om te zien waar en hoe u deze uitbreiding of verbouwing wenst.

Aan de hand van uw noden en wensen wordt vervolgens een plan uitgetekend, met de details van de verdere uitwerking van het geheel.

We onderscheiden 2 types van leefveranda’s: de veranda (met dakbeglazing of -panelen) en de wintertuin of orangerie (met platdakconstructie met/zonder lichtstraat).

Zoals gezegd is ieder van deze projecten steeds een werk op maat. Onder andere de dakstructuur, dakbedekking, gootprofielen, (hef)schuiframen, deuren, ramen, lichtstraat, (sier)panelen, profielen, kleuren (binnen & buiten), verlichting, vliegenziften en het type (zonwerende) beglazing zijn de voornaamste aspecten waarmee u uw eigen idee vormgeeft.

Onze leefveranda’s worden steeds uitgevoerd met de topprofielen van Aliplast: thermisch onderbroken profielen die een uitstekende isolatiewaarde bieden zodat u ook in het putje van de winter aangenaam en comfortabel kan genieten. Aluminium is een licht, maar heel sterk materiaal dat je kunt terugvinden in elk facet van de moderne bouwindustrie: van ramen, deuren en veranda’s in privéwoningen tot de gordijngevels van wolkenkrabbers. Aluminium is ongelooflijk polyvalent en kan omgevormd worden in ontelbare architecturale vormen.

RECYCLEERBAAR & DUURZAAM
RecycleAluminium is eveneens heel duurzaam, enorm bestendig tegen corrosie en heel onderhoudsvriendelijk. Zo rekent men de levensduur van aluminium systemen niet in jaren, maar wel in ettelijke decennia. Aluminium is één van de duurzaamste bouwmaterialen ter wereld en bezit een heel hoge recycleerbaarheidsgraad. Een voorbeeld: toen het wereldberoemde Wembley-stadion in Londen werd afgebroken, kon men 96% van het aluminium recycleren. Het recyclageproces levert opnieuw aluminium van een hoge kwaliteit af zonder dat het zijn primaire fysieke eigenschappen verliest. Daarom wordt aluminium aanzien als één van de meest duurzame bouwmaterialen.

Indien nodig kunnen wij u uiteraard bijstaan indien er aansluitende werken noodzakelijk zouden zijn voor de realisatie van uw gewenste leefveranda. Hierover vindt u meer informatie op onze pagina over totaalprojecten.