De evolutie op het vlak van uitvoeringen bij ramen en deuren staat niet stil. Naast de 3 traditionele materialen (kunststof (PVC), aluminium & hout), hebben de laatste jaren ook de hybrides hun opgang gemaakt (o.a. PVC met aluminium buitenschaal, hout met aluminium buitenschaal en PVC kern met aan de binnen- én buitenzijde een aluminiumschaal). Ieder van deze materialen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen. We helpen dan ook graag met u wegwijs te maken in deze keuze zodat het juiste type kan kiezen voor uw specifieke vraag.

PVC profielen

In de PVC-profielen (van Finstral), bestaan er 2 reeksen. Het sterk isolerende TOP72 profiel (voornamelijk voor renovaties & nieuwbouw) of het superisolerende TOP90 profiel (vooral voor laagenergie- of passiefbouw, of renovaties met verhoogde isolatie-eisen). Meer informatie over deze profielen vindt u makkelijk op de Finstral website of via de folder die u kan vinden op onze downloadpagina.

Beide reeksen bestaan tevens in de KAB-variant: hetzelfde profiel maar met een extra aluminium schaal aan de buitenzijde. Een ontwikkeling die reeds bestaat van eind jaren ’90 en dus zijn degelijkheid en kwaliteit bewezen heeft.

Op basis van dit profiel, en de verdere ontwikkeling ervan, lanceerde Finstral 4 jaar geleden hun innoverende Fin-project profiel. Daarin wordt de sterk isolerende kern van meerkamerige PVC, aan beide zijden voorzien van een aluminium schaal (binnen- en buitenkant) waardoor het visueel niet te onderscheiden valt van een aluminium profiel. Maar door het gebruik van de PVC-kern worden echter uitmuntende isolatiewaarden behaald.

Aluminium profielen

In de aluminium profielen (van Aliplast) bestaan er momenteel 3 reeksen. Het basis Futural-profiel, het beter isolerende EcoFutural-profiel en tenslote het hoog-isolerende Star-profiel.

Houten profielen

De houten profielen (van Riche) tenslotte, bestaan in 2 uitvoeringen: de 60 mm versie en de 80 mm versie (laagenergie- of passiefbouw). Ook hiervan bestaat de variant hout-alu waarbij diezelfde profielen worden voorzien van een aluminium buitenschaal.